Rasledyr og flyttedag for stauder

Hej igen

Ja, så har hjemmesiden for Hyggeboden.dk været online i godt 14 dage. Det er altså spændende. Kommer der mon nogen besøgende? Hvis du synes om min hjemmeside, så må du meget gerne give en kommentar. Det er super hyggeligt at få respons. :-)

I denne uge er der nyt at berette fra Hækleri fronten, og så har vi været i haven og plante stauder.

Nyt i hækleri – Rasledyret

Rasledyr og rasleæg

Rasleæg – nu som Rasledyr. Gris, Pindsvin, Mus og Elefant. Rasledyrene kan bruges til at lave musik, følge rytmer eller lege med.

Jeg har på det sidste haft gang i noget nyt hækleri. Rasledyr.

Det er dyr, hæklet op omkring et rasleæg, men har form som et dyr. Man kan føle på rasledyret og bide i det. Samtidig har det raslelyden fra én af de fire rasletyper, jeg arbejder med. Indtil nu findes rasledyret som elefant, gris, mus og pindsvin. Klovnefisken Nemo er lige på trapperne. Følg med, så ser du den snart her på hjemmesiden. Har du nogle gode ideer til andre dyr, så bare sig til. Det er dejligt med nye input.

Se de andre slags hæklet legetøj under Aktivitetslegetøj og Legetøj til baby her på siden.

Flyttedag for stauden Iris

Lige her før jeg satte mig til tasterne, var vi ude i haven. Det er skønt vejr lige for tiden til at få ting gjort i haven, og det er NU det er tid til at plante stauder i haven eller flytte rundt på dem, hvis de skal have et nyt sted at vokse. Det er også et godt tidspunkt at beskære buskene i haven.

Iris staude

Den flotte Iris staude er aktuel i september og oktober.

Vi har nogle Iris stauder, den sorte med mørkeblå blomster. Den breder sig godt, så den er flyttet om til vores terrasse. Her er der bedre plads. Nu kan den mørke Iris brede sig pænt og glæde os med blomster og dens flotte vækst.

Forrest i staudebedet kommer nogle lavere stauder, der ikke skygger for Iris’en. Jeg kan godt lide, når et bed har lavere planter forrest og de højeste bagerst. Så kan alle stauder ses i deres vækst. I ét bed har vi f.eks. Perlekurv bagerst. De står flotte og lyser op med deres næsten sølvfarvede blomster her på denne årstid. Foran dem står der Studenternellikerne. De er afblomstret nu, men var flotte i juni-juli.

Bunddækkeplante Læbeløs

Bunddækkeplante Læbeløs

I stenbedet har vi plantet krybende læbeløs, Ajuga reptans, ’Braunherz’. Det er den med de rødbrune blade. De er bare flotte i bedet sammen med nogle store sten. Bag stenene har vi plantet Tvetand, en Lamium maculatum. Den har næsten helt sølvfarvet løv og giver en rigtig god kontrast til de rødbrune blade fra Læbeløs.

Bliv inspireret af vores stauder, bunddække planter og buske.

Retrobøjler med hæklet betræk

Noget nyt under kategorien Retro her på siden er nogle gamle træbøjler, som jeg har hæklet betræk på. Det er super hyggeligt at have sådanne bøjler hængende. De giver liv i entreen og har samtidig en smart funktion: tøjet hænger meget bedre på bøjlen med betrækket på. Hvis du har nogle specielle farver i din entre og kunne tænke dig nogle retro bøjler, så bare sig til. Så hækler jeg gerne betræk til dem.

Det var slut for denne gang. Kig gerne forbi – både på hjemmesiden og vores bod i Faaborg. Vi har mange planter til salg lige nu. Og det er det helt rigtige tidspunkt at plante stauder på.

Hyggelige hilsner

Irene

PS. Sådan finder du vej til Hyggeboden i Faaborg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *