Hæklerier

Mine hæklerier omfatter mange forskellige ”ting og sager”. Lige nu har jeg en del hæklede dyr, blandt andet hæklede blæksprutter og andre slags aktivitetslegetøj til babyer.

Jeg har også en del sanselegetøj til lidt større børn. F.eks. har jeg hæklet en del rasleæg med forskellige lyde og i forskellige farver neongarn, som er gode til børn med synshandicap.

Jeg hækler også større projekter, det ses hen af vejen her på hjemmesiden.

Garntyper

Oftest bruger jeg bomulds- og acrylgarn til mine hæklerier, men bruger forskellige garntyper afhængig af projektet. Bomuldsgarn er godt at bruge til babyting. Bomuld kan tåle at blive vasket igen og igen, og det fnuldrer ikke, hvis baby bider i det.

Acrylgarn er blødt, men det fnuldrer lidt. Acrylgarn findes blandt andet i flotte neonfarver. De farver er gode til børn med f.eks. synshandicap, fordi farverne er lysende.

Sikkerhed

Når jeg laver legetøj eller produkter til børn og baby er jeg meget opmærksom på, at produktet er sikkert. Pynt, øjne, næse, mund eller andet tilbehør bliver enten hæklet på eller syet på. Når jeg syer ting på legetøjet, bruger jeg både begyndelsestråden og sluttråden til at binde sammen og bagefter hæfter, så tingene kan ikke hives eller bides af.

Alle ting, jeg laver, bliver testet i Legetøjstesteren fra Sikkerhedsstyrelsen. Den viser om børn 0-3 år kan sluge produktet.  Læs mere om legetøjstesteren på Sikkerhedsstyrelsens side her.

Suttesnore eller arme og ben på sprutter og dyr er under 22 cm lange. Det er den maximale tilladte længde anbefalet af Sikkerhedsstyrelsen.

Jeg bruger fyld i dyr, sprutter, mus, edderkopper, mariehøns, biler osv., der kan vaskes. Hele dyret kan komme i vaskemaskinen. Så bliver evt. bakterier, hvis baby bider i produktet, vasket ud.

Jeg bruger ikke-organiske materialer til fyld i rasle-ting. Dvs. der går ikke dyr eller mug i dem, og indholdet kan ikke blive dårligt. På den måde skulle de gerne blive ved med at være sunde for børn at bruge. Alle rasleprodukter kan også tåle at blive vasket i maskine.

Snoede ben og arme

Nogle af dyrenes arme og ben er hæklet i snoet facon. Det skulle være betryggende for babyer at røre ved. Det siges, at det er ligesom at holde i navlestrengen i mors mave.

Hyggebodens hæklerier

Legetøj til baby

Legetøj til baby

Aktivitetslegetøj

Aktivitetslegetøj

Hæklet legetøj

Hæklet legetøj

Lommevenner

Lommevenner

Hårpynt

Hårpynt

Mobiltasker

Mobiltasker